Savjeti za izbor naočala

Dok čitate i radite na računalu ili gledate televiziju i stvarate doživotna sjećanja, važnost zdravih očiju i vitalnog vida trebala bi biti primarna. Kao posljedica velikog broja sati provedenih ispred različtih uređaja, puno ljudi ne vide dobro. Kako bi ispravili vid, šest od deset osoba treba kontaktne leće ili naočale.

Drugim riječima, ako vaš optičar smatra da vam je potrebna korekcija vida, vjerojatno je u pravu jer niste usamljeni u tom problemu. Dobra vijest je da ćete možda dobiti naočale koje ne samo da poboljšavaju vaš vid, već i poboljšavaju vaš izgled i osjećaj za stil!

Evo nekoliko ideja koje će vam pomoći da odaberete prave okvire za naočale.

Uzmite u obzir svoju dioptriju prilikom odabira okvira naočala

Volite li više naočale s dramatičnim okvirima ili one suptilnije? Bez obzira što odaberete, ne zaboravite imati na umu recept dok birate naočale! Za najugodniji izgled, što su leće finije, to bi vaše naočale trebale biti jače. Samo slabovidni ljudi, na primjer, nemaju ograničenja kada je u pitanju debljina leća, pa mogu odabrati okvire koje im najbolje izgledaju na licu! S druge strane, vaše će mogućnosti biti ograničenije ako ste vrlo kratkovidni.

Korištenje malih, kružnih okvira pomoći će u smanjenju debljine rubova, a plastični materijali također se mogu koristiti za skrivanje većih leća. Također biste trebali koristiti sferične leće ako imate dalekovidnost ili trebate progresivne leće kako biste izbjegli utjecaj povećala.

Razmotrite svoj stil života

Vozite li kajakom ili pješačite puno s prijateljima? Stalno jutrite za svoje dvoje male djece? Obavezno nabavite izdržljive okvire ako ste često na putu i u pokretu. Okviri bi trebali biti lagani i čvrsti ako provodite puno vremena vježbajući, igrajući sport ili obavljajući fizički zahtjevnu profesiju. Istina je da je metal najizdržljiviji materijal, ali je i najteži.

Proizvođači su razvili novu generaciju laganih i robusnih metalnih okvira. Naravno, možete dobiti najbolje od oba svijeta odabirom okvira od Flexona, najlona ili titana.

Odaberite boju koja odgovara vašem stilu

Ne zaboravite da ćete naočale često nositi, stoga provjerite jesu li boja i uzorak nadopunjuju na vaš cjelokupni stil odjeće prije nego što ih kupite. Potražite stil trendova naočala koji nadopunjuje vaše predmete, a istovremeno odražava vašu osobnost.

Jeste li u stanju nositi naočale boje zelene limete?? Je li vam ugodnije s crnom ili bijelom odjećom?

Odaberite okvir koji odgovara vašim potrebama.

Odabir okvira koji nadopunjuje vaš oblik lica je ključan. Bitno je imati na umu da postoji mnogo različitih vrsta okvira koje možete izabrati. Kolika je vaša udaljenost od oka do nosa? Pazite da odaberete odgovarajući materijal jer različiti pojedinci vole različite materijale za svoje naočale. Vaše naočale moraju zadovoljiti vaše potrebe za njegom očiju.

Iznad svega, vaše bi naočale trebale moći poboljšati vaš vid. Zbog toga biste trebali posjetiti svog oftalmologa radi temeljite očne kontrole i bilo kojeg optičara. Kao rezultat toga, moći ćete procijeniti količinu vašeg oštećenja vida i najbolju vrstu i snagu leća za vas. Dajte prednost svojoj udobnosti