Prednosti kupnje rabljenog nakita

Pročitajte zašto je kupnja rabljenog nakita najbolja ideja. Ježiš li se pri pomisli da kupiš rabljeni nakit? Velika pogreška!

Evo opsežnog popisa svih razloga zašto bi rabljeni nakit trebao biti vaš filter za kupovinu sljedeći put kada budete u potrazi za najboljom prijateljicom djevojke.

Polovni nakit puno je povoljniji

Očito, ovo je prva prednost koja vam pada na pamet. Rabljeni komadi mogu koštati čak 40% manje od onoga što biste platili za novi komad identične ili slične marke. Ova deprecijacija je uobičajena stvar, čak i kod kuća, automobila i kućanskih aparata i događa se samo zbog činjenice da nešto više nije novo.

Kvalitete je kao nova

Kvaliteta rabljenog luksuznog nakita ne bi trebala biti zabrinjavajuća ako dobijete certifikat ili neko pismeno jamstvo o njegovoj strukturnoj cjelovitosti i izradi. Povrh toga, treba imati na umu da će ljudi često prodavati praktički potpuno nove komade nakita iz bezbroj razloga, što znači da često možete pronaći jedva nošene komade koji su puno jeftiniji od novih.

Napravljen je da traje

Imati nekoliko luksuznih predmeta u svom ormaru i kutiji za nakit je važno. Jedan fini komad nakita u vašoj garderobi može napraviti razliku između prosječnog i upečatljivog. Kupnja rabljenog luksuznog nakita ili rabljenih satova daje vam pristup nečemu što je napravljeno da izdrži test vremena, kako u pogledu kvalitete tako i u smislu stila.

Možete izgraditi svoj vlastiti jedinstveni stil

S jedne strane, luksuzni nakit je bezvremenski elegantan i privlačan. S druge strane, vintage komadi imaju auru prošlih desetljeća. Dakle, rabljeni nakit vam omogućuje da pokažete svoj jedinstveni stil i ukus. O vama se može govoriti u krugovima u kojima se krećete zbog vašeg originalnog stila i činjenice da nitko drugi nema modne dodatke kao vi.

Možete biti dio priče

Neodoljivo je uzbuđenje u kupnji nakita koji je bio u tuđem vlasništvu. Tko je bio taj netko i kako su došli do tog komada? Je li to bio znak ljubavi ili obiteljsko naslijeđe? Za koje su ga prilike nosili? Komad koji kupite dio je povijesti.

Možete ga pokloniti budućim generacijama

S obzirom na povijest, kada dobijete komad nakita koji je rabljeni, na neki način čuvate povijest za svoje buduće generacije. Nešto što je u modi u vaše vrijeme vjerojatno će biti vintage kad vaša djeca ili unuci to krenu nositi. Ne bi li bilo lijepo da se nakit vječne ljepote prenosi u obitelji?

Kupovat ćete potencijalne kolekcionarske predmete

Fini predmeti izrađuju se u manjem broju. Mogu steći kolekcionarski status zbog svoje rijetkosti ili zato što je njihov model nosila slavna osoba, osoba iz društva ili osoba od povijesnog značaja. Naravno, ne možete znati hoće li i kada neki komad postati kolekcionarski, ali znati da ima potencijal za to je divno, zar ne?

Imate širi izbor

Do neke mjere, imate više mogućnosti ako ste na tržištu rabljenog nakita. Kada kupujete nove komade, cijena i stil općenito određuju marke koje si možete priuštiti. Međutim, kada u svojoj potrazi odaberete rabljene komade, dobivate pristup robnim markama koje bi vam mogle biti izvan dosega kada su novi artikli u pitanju.

Ekološka prihvatljivost

Ako ste u iskušenju da zakolutate očima na ovo, nemojte. Svijest o okolišu važan je čimbenik u našem današnjem svijetu i vi pridonosite održivijoj budućnosti ako kupujete rabljeni nakit. Manje dragog kamenja i plemenitih metala za kopanje jednako je manjem zagađenju zraka, tla i vode i više netaknutih staništa divljih životinja. Svi smo povezani.

Vrijednost preprodaje

Kao što je spomenuto na početku, deprecijacija se događa kod nakita, satova, automobila, imovine i mnogih drugih stvari. Samo zato što je predmet bio u vlasništvu, njegova će cijena obično drastično pasti. Međutim, ako kupite rabljeni komad i nakon nekog vremena odlučite ga preprodati, razlika u ove dvije cijene bit će znatno niža nego da ste kao prvi vlasnik odlučili prodati neki nakit.